Nevidno mesto

razkriva svoje nevidne točke

Nebo je modro danes. Včasih ne gledam, kod hodim. Včasih moje stopinje izginevajo, kot da sledi ne bi obstajale več. Kot bi imele ribji spomin. Takrat je dovolj le to, da pogledam prostor, kamor sem namenjen, da si ga zarišem v sebi, si predstavljam njegovo teksturo na svoji koži..ali da preprosto ne storim ničesar in da se samo ustavim. Za delček sekunde, za delček casa, ki je moj čas. Podarim si prelep trenutek, ko postavim nogo na tla.
Margarida Socias

NEVIDNO MESTO je labirint na prostem, ki uporablja urbano okolje kot scenografijo. Publika skozi senzorialni jezik odkriva nevidni del mesta, nevidno entiteto, ki je skrita v vonjih, zvokih in ambientih, ki nosijo tako močne spomine, da rišejo oblike v temi in tišini.

Zavedamo se, da živimo v mestu, ker uporabljamo prostore, ki mu pripadajo: hiše, trgovine, gostilne, tržnice, parke, ulice, knjižnice. Najbolj pa občutimo mesto, ko se premikamo skozenj, in poslušamo zgodbe, ki nam dopuščajo občutiti realnost nasih običajev. Ta izkušnja–igra v nas prebudi zavest o našem okolju in nas samih.

Koncept in režija: Gabriel E. Hernández L.
Koncept in produkcija: Barbara Pia Jenič
Asistenca v produkciji: Julijana Jovanič
Dramaturgija: Gabriel Hernández in Margarida Socias
Teksti v španščini: Margarida Socias
Prevodi tekstov: Maša Bojc, Julijana Jovanič, Barbara Pia Jenič
Fotografije: Urška Boljkovac
Grafika: Mirola Šoti

Nevidni prebivalci: Manca Dorrer, Uroš Potočnik, Nejc Simšič, Meta Černe, Saori Otake, Vesna Vrabelj, Jerica Majerhold Ostrovršnik, Maša Bojc, Polona Prodnik, Maja Merljak, Jan Bučar

KDAJ

V soboto, 22. Oktobra 2005 ob 12. uri V nedeljo 23. Oktobra 2005 je popolnoma nevidno in ga skoraj ni V ponedeljek, 24. Oktobra 2005 se pojavi dvakrat, ob 11.uri dopoldne in ob 15.uri popoldne V torek, 25. Oktobra 2005 se vidi ob 15. uri V sredo, 26. Oktobra 2005 prav tako ob 15.uri V četrtek 27. Oktobra 2005 ob 11. uri dopoldne in ob 15.uri popoldne V petek, 28. Oktobra 2005 ob 15. uri in v soboto 29. oktobra 2005 ob 12. uri

Invisible city