FOTO - PERFORMANCE

FOTO - MAKING OF

Potujoči labirint

avtorja: Gabriel Hernandez in Barbara Pia Jenič
režija: Gabriel Hernandez
asistenca režije in dramaturgija: Barbara Pia Jenič
scenografija: Gabriel Hernandez, Barbara Pia Jenič
kostumografija: Katja Šircelj

igralci: Vida Breže, Samo, Barbara Pia Jenič, Tina Uršič, Saška Jenič, Angus Reid, Indijanec Richard, Barbara Bulatovič, Tomaž Skušek...

Destinacije:
Ljubljana – Maribor – Ptuj – Ljubljana
Ljubljana – Kranj – Bled – Ljubljana
Ljubljana – Nova Gorica – Koper – Ljubljana
Ljubljana – Borovnica - Ljubljana

Projekt Potujoči labirint 2000 je bil sestavljen iz predstave na Muzejskem vlaku s parno lokomotivo; labirint, skozi katerega so potovali obiskovalci in ki je potoval po različnih krajih Slovenije. Drugi del dogodkov je bil sestavljen iz kulturno turističnih prireditev v vsakem gostujočem kraju na lokalni železniški postaji.

Potujoči labirint je bil unikatna in enkratna predstava v kateri smo potovali skozi spomine potovanj notranjih in zunanjih, spomine potnikov in destinacij.
Obiskovalci so začeli potovanje z zapisom nekaj stavkov, nato pa so poskušali najti v vsakem sedežu, vogalu, dotiku, šepetu; skrivnosti spomina, ki je bil zapeljan, izzvan po naključju ali ne, preizkušen in skušan skozi poti tega sanjskega sveta.
Ker je senzorialni gledališki jezik pisan gledalcu na kožo, od njega in zanj; se je naša prva predstava razlikovala od zadnje po poudarkih, rešitvah in ključih prinešenih od samega gledalca, soigralca na poti skozi labirint.
In vsak obiskovalec je na dom prejel pismo, ki si ga je izbral po vonju, ki si ga je napisal sam na vlaku. Poslal si je zgodbo, pesem ali verz, refleksijo trenutka, mogoče le besedo – sebi v spomin.

MARIBOR 2. septembra od 18.00 do 21.00 ure
Organizator dogodka na Železniški postaji Maribor: Društvo KIBLA Maribor
Program: Nino di kongo & Afir Bafir : bobnarska in kongo skupina s dvanajstimi člani različnih narodnosti; Čriček – Live techno act: improvizacije tehchno glasbe v živo; Hexpo festival: udeleženci iz Evrope in Amerike, ki so s svojimi kreacijami sodelovali na prizorišču: Jogi Hoffmueller (Austria), Aleksandar Djordjević (Yugoslavia), Vladimir Stijović (Yugoslavia), Igor Djordjević (Yugoslavia), D'Heilly David (Japan/USA), Valentin Tomić (Yugoslavia), Elena Klaudis (Czech/African), Vlastimir Ilić (Yugoslavia), Franci Blašković (Croatia), Gato Leiras Wenczel (Germany), Branislav Kovačević (Yugoslavia), Ales Zemene (Czech Republic), Jasmina Šarac (Bosnia), Bela Marias (Hungary), Zlatko Burić (Denmark/Croatia), Zoran Todorović (Yugoslavia), Dziugas Katinas (Lithuania), Steven Kovats (Canada/Hungary), Valerija Kaslik (Yugoslavia), Susanne Bellinghausen (Germany)

PTUJ, 3. septembra od 17.00 do 20.00 ure
Organizator dogodka na Železniški postaji Ptuj: KLUB PTUJSKIH ŠTUDENTOV
Program: moški pevski zbora Ptujski sekstet, plesna skupina GEA, glasbena skupina Kvint&Ton, zasedba ŠKORCI

BLED, 9. septembra od 17.00 do 20.00 ure
Organizator dogodka na Železniški postaji Bled Jezero: LTO TURIZEM BLED
Program: Godba Gorje, Folklorna skupina Bled, gasilsko društvo Podhodm, Blejski fijakarji

NOVA GORICA, 10. septembra od 17.00 do 20.00 ure
Organizator dogodka na Železniški postaji Nova Gorica: KLUB GORIŠKIH ŠTUDENTOV

KOPER, 16. septembra od 17.00 do 20.00 ure
Organizator dogodka na Železniški postaji Koper: KLUB ŠTUDENTOV OBČINE KOPER
Program: fotografska delavnica, likovna delavnica, kostumografska delavnica, delavnica grafitov, nastop plesne skupine, koncerti skupin: MI2, SPIRITS, PUDDING FIELDS, L'HOMME VA, PSYCHO PATH, SKARTIZANI

LJUBLJANA, 17. Septembra od 16.30 do 21.30 ure
Predstava v Ljubljani je bila koncepirana drugače. Pravzaprav smo imeli dve predstavi, ki sta bili izvedeni medtem ko je vlak potoval na relaciji Ljubljana - Borovnica - Ljubljana. Prvi odhod je bil ob 16.30 uri, drugi pa ob 19. uri.
Ker sta se predstavi odvijali na relaciji med vozečim vlakom, smo dogodek, ki smo ga prvotno načrtovali na Železniški postaji pred stojičim vlakom, prenesli v vlak sam in sicer v zadnji vagon za obiskovalce, v restavracijo. Skupina Nino di kongo in Afir bafir so po končanem potovanju umirjali gledalce z enakomernimi ritmi bobnov in jim pomagali pri pristanku.. Tudi za nas izvajalce je bila predstava med premikajočim se vlakom najbolj magična izkušnja in najbolj živa; do takrat je ni bilo mogoče izvesti zaradi varnostnih ukrepov Železnice same.

Travelling labyrinth