Mala tovarna upanja

Senzorium Zavod je edini zavod, ki prinaša v slovenski prostor senzorialno gledališko poetiko, ki vključuje vse čute kot most med akterjem in obiskovalcem. V projektu Le Petit Fabrique de Esperanza daje prednost vonjem in jih postavlja v vlogo dramskega teksta ali izkušnje.

V Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC) bo 4. junija 2013 otvoritev razstave grafik Produkcija 2012. Ob torkih v juniju bodo izbrane grafike spremljali posamezni gledališki prizori, ki so nastali iz poslušanja vonjev.

»Vonj je najbolj spregledana dimenzija človeškega percepiranja sveta, še posebej v umetnosti, a hkrati zelo močna pot do naših čustev, spominov in nezavednega. Kot je vonj esenca cvetlice, je v senzorialnem gledališču vonj esenca prizora, njegova duša, duh, koda«, pravi Barbara Pia Jenič, oblikovalka vonjev in direktorica gledališča Senzorium.

Projekt Le Petit Fabrique de Esperanza je nastal v sodelovanju s partnerskimim gledališčem Théâtre à L’envers v Franciji.

 

Avtorica in režiserka: Barbara Pia Jenič

Izvajalke: Meta černe, Jerica Majerhold Ostrovršnik, Vesna Vrabelj, Valentina Plaskan, Veronika Brinjšek, Barbara Pia Jenič

Foto: Urška Boljkovac in Sunčan Stone

Zahvale: Sunčan Stone, Miha Renčelj, Jurij Krpan, Jaka Žilavec, Dada Jerovšek

 

Francoska premiera: 3. in 4. maj, Guy Ropartz, Rennes, Francija
Slovenska premiera: MGLC, 11., 15. (ob 21h), 18. in 25. junij ob 20.00

Produkcija: Senzorium Zavod

Koprodukcija: MGLC Ljubljana, Francoski inštitut v Sloveniji, Théâtre à’ Lenvers Francija