Poetika vonjev v umetnosti

Vonj je lahko resnično globok detonator našega včasih celo že davno pozabljenega spomina. Včasih predstavlja ključek do Pandorine skrinjice, za katero ne vemo, da obstaja.  V nas je toliko skritih zakladov, toliko podob in občutkov, ki želijo biti slišana, toliko spečih arhetipov, ki morajo spregovoriti in deliti izkušnjo z “drugim”.

Za umetnika je tako pomembno, da je povezan s svojim notranjim doživljanjem, da bi bil močnejši v svoji viziji in v umetniškem izražanju. Za ljudi, ki se z umetnostjo ne ukvarjajo vsak dan, je delavnica vonjav lahko eliksir novih, starih in ponovno odkritih občutij, želja, hrepenenj in spominov. Vonj nas poveže z našo notranjostjo hipoma, brez stranskih poti in intenzivno.

 

Delavnica poetike vonjav ponuja novo izkušnjo prebujanja ustvarjalnosti, osredotočenosti, sinestezije čutov,  bolj zavestnega zaznavanja, in prepoznavanja notranje ustvarjalne moči posameznika.

Zasnove izobraževanj so avtorske

©2022

 

 

 

Vodi jo Barbara Pia Jenič, ustanoviteljica zavoda Senzorium. Do danes je oblikovala vonjave že za več kot šestdeset projektov (predstave, razstave, instalacije) https://barbarapiajenic.com/oblikovanje-vonjev-v-umetnosti/